God viden om benzinkort

God viden om benzinkort

Et kort til benzin eller diesel tilbydes på en række danske tankstationer med eller uden kredit. Her gennemgår vi nogle af tingene som er gode at vide om benzinkort.

Benzinkort

Hvilke typer kort udbydes der?

I Danmark tilbyder en række forskellige tankstationer benzinkort med eller uden kredit. Flere af disse tilbud giver enten en oversigt over diesel og benzinforbrug, mens andre giver oversigt eller kredit eller forskellige rabatter og fordele.

Derfor kan kortene både findes i form af almindelige kontantkort, benzinkort der tankes op med kredit eller ved eget betalingskort brugt som benzinkort.

Fordele og ulemper ved kontantkort eller benzinkort med kredit

Hvis du fortrækker at vente med at betale dit månedlige forbrug af benzin og diesel til slutningen af måneden, kan du med fordel vælge et benzinkort med kredit. Her bliver det samlede beløb faktureret én gang om måneden, samt en oversigt over optankninger med brug af benzinkortet. Dette er oftest en rentefri ydelse.

De fleste benzinkort kan også bruges til at betale andre udgifter – alt fra broafgifter til dagligvarehandel i bemandede tank stationer, eller køb af bilvaske og kør-videre-produkter.

Det skal dog nævnes at de ikke er alle brændstofselskaber der tilbyder kort til benzin og diesel der er fuldstændig omkostningsfrie. I de fleste af disse tilfælde vil der være fakturaomkostninger eller renter, hvis betalingsfristen på kortet ikke er blevet overholdt.Råd om benzinkort

Hvis dette ikke er tiltalende, kan et kontantkort måske være mere fristende. Dette går ofte under navnet ”Kundekort”, og kan bruges til benzin, diesel og bilvask. Kortet fungere i praksis ved at fremvise det før betaling, hvilket indløser en rabat.

Her er den klare fordel at der ikke løbende bliver tillagt fakturaudgifter eller betalingsgebyrer – faren er at man nemt kan glemme kortet i farten, og gå glip af sin rabat.

Du kan eventuelt læse en række gode tips til at spare på benzinregningen her.

Udbydere af benzinkort på det danske marked

Der er en række forskellige tankstationer som tilbyder benzinkort. Ofte er benzinkortene ganske gratis, og tager ikke mere end 5-10 minutter at anskaffe. Det er langt fra alle benzinkort som er lige gode, og vi har her på Findbenzinkort.dk, derfor valgt de 4 udbydere som vi er bedst. Vi anbefaler følgende udbydere, som du kan læse mere om ved at klikke på deres navn:

  • OK Benzin – Benzin og diesel til rigtig billige penge. En af landets største kæder, som har stor fokus på at støtte lokalsporten.
  • Shell – En international spiller som tilbyder benzinkort ganske gratis. Der er rigtig mange Shell-stationer rundt omkring i landet, så du kan stort set altid finde et sted at bruge dit kort.
  • Q8 – Ikke den største her i Danmark, men en god tank med fornuftige priser. Udvalget af stationer er ikke ligeså stort som de andre udbydere af benzinkort.
  • Statoil – Et stort benzinselskab i Danmark, som også er ejer af benzinselskabet 1-2-3. Gode priser og mulighed for helt gratis benzinkort.

Brug af betalingskort som benzinkort

Hvis man bor eller tanker op i Sverige, er det en mulighed at registrere sit betalingskort i et brændstofselskab. Efter betaling bliver forbrugerens betalingskortet betragtet som et benzinkort, og kan frit bruges med samme fordele som et alment benzinkort.

Der er mange fordele ved denne model, både for forbrugeren og selskabet. Først og fremmest er det billigere for selvskabet i og med de undslipper administrationsarbejdet forbundet med udlevering af et betalingskort. Selskabet behøver ikke længere at ansøge om kreditvurdering, betale for produktion og forsendelse af benzinkortet samt pinkode.

Det er også væsentligt nemmere for forbrugeren at holde styr på ét, samlet kort. Derudover bliver det endnu mere overskueligt da selskabet betragter dit betalingskort som et benzinkort, og derved gør rabatter og andre fordele forbundet med det primære betalingskort. Derfor kan selvskaber også nemt online udbyde forbrugsoversigt og statistikker m.fl. for den enkelte bruger.